Tiszteletem!
Eloszor irok ide, igyhat ha valami esetleg tegnapelott fordult elo,
akkor elnezest erte...
Elsokent annyi lenne a kerdesem, hogy hogyan lehet bodzabol szorpot
illetve italt kesziteni. Esetleg valami masra is hasznalhato?
Masodszor az, hogy van-e valami kulonlegesseg a lasagne-tesztajaban,
amit hetpecsetes titok alatt oriznek, vagy otthon is elo lehet allitani?
Harmadszor egy tuti pizzateszta recept nagyon jol jonne.
Mindent elore is koszonok.
<G.KovacsL.>
|
HIX KONYHA wrote:
> -----------------------------------------------------------------------
> Issue____________: *** HIX KONYHA 217 ***
> Date_____________: Sun May 30 20:26:32 EDT 1999
> Publisher________: Hollosi Information eXchange /HIX/ http://hix.com
> Disclaimer_______: Authors bear full responsibility for their articles.
> -----------------------------------------------------------------------
> Hozzaszolas______: >
> Megrendeles______: > vagy >
> Lemondas_________: > vagy >
> Segitseg_________: >
> Supervisor_______: >
> Copyright________: http://www.clari.net/brad/copymyths.html
> -----------------------------------------------------------------------
> HIXWEB___________: http://www.hix.com http://www.us.hix.com
> KUKKER___________: http://kukker.com
> ARENA____________: telnet arena.hix.com telnet arena.us.hix.com
> HEUREKA__________: http://heureka.net.hu http://heureka.hungary.com
> RADIO/TV_________: http://www.hungary-online.com
> UTAZAS___________: http://magellan.net
> -----------------------------------------------------------------------
>
> Tartalomjegyzek:
> ----------------
>
> Felado : [Hungary]
> Temakor: Likor ( 15 sor )
>
> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: Likor ( 15 sor )
> Idopont: Sun May 30 05:35:34 EDT 1999 KONYHA #217
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Sziasztok!
>
> Talaltam egy likor receptet amit most megosztok veletek.
>
> Tejszines kavelikor
>
> Hozzavalok (1 literes uveghez):1 rud vanilia, 2 dl tejszin, 15 dkg barna
> cukor, 2,5 dl feketekave, fel liter 98%-os alkohol.
> A vanilia rudat hosszaban felhasitjuk, a tejszinnel es a cukorral
> felforraljuk, hagyjuk kihulni. A vaniliat eltavolitjuk, hozzakeverjuk a
> kavet es az alkoholt. Keritunk valahonnan egy szep uveget (de jo egy sima
> is), beletoltjuk a likort. Gondosan lezarjuk es 3 hetig allni hagyjuk.
> Tovabbi 1 honapig biztosan eltarthato.
>
> Udv: MAgnes
Kedves MAgnes, koszonom , kiprobalom, beszamolok!
Marta
>
>
> =*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=
> *=
> =* Hollosi Information eXchange /HIX/ -- http://hix.com
> *=
> =* -------------------------------------------------------------------------
> *=
> =* TIPP -+- GURU -+- MOKA -+- RANDI -+- HIR -+- JATEK -+- VITA -+- NARANCS
> *=
> =* AGYKONTROLL AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILOZOFIA HANG KONYHA
> *=
> =* KORNYESZ KULTURA MOZAIK NY OTTHON PARA SPORT TANC TUDOMANY UK WEBMESTER
> *=
> =* KUKKER: http://kukker.com MAGELLAN: http://magellan.net
> *=
> =* -------------------------------------------------------------------------
> *=
> =* Automata segitseg: >
> *=
> =* Ha az nem eleg: >
> *=
> =* Utolso szalmaszal: > Hollosi Jozsi, Internetist /HIX/
> *=
> =*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=
> *=
|
Szia Nia, szia Gergo, sziasztok tobbiek,
Oh, mi sem 1xubb ennel.
1, Padlizsan olajban:
Felszeleteled 5-8 mm-es szeletekre, besozod, ha
akarod.
Olajban megfonnyasztasz barmit (pl.: paradicsom,
fokhagyma, paprika, csipospaprika kulon-kulon v.
egyutt)
Ebbe az olajba tagyal fuszereket is, inkabb kulon-
kulon oregano, kakukkfu, bazsalikom, rozmaring,
MajorAnna, kapor.
Es a vegen susd ki benne a padlizsant.
Majd szord meg friss petrezselyemmel.
2, Padlizsan olajban aprora vagva, hagymaval:
Ugyanaz mint fenn, csak kockara vagva, es mi
elott be tenned ot az olajba, kicsit uvegesitsd
meg a hagymat.
(Ezt kesobb elosutott csirkere is teheted, es
1utt parolhatod.)
3, Ezt olloztam, igy itt pontos adatok is vannak:
4 pdalizsan 1cm-s korongokra vagva
so
keves liszt
6-7 evokanal olaj
2 fej finomra vagott hagyma
2 gerezd finomra nyomva van irva, de a fokhagy-
ma izesebb , ha nem nyomoval, hanem a kes lap-
javal nyomod oket szet
1 mokkas kanal bazsalikom, szerintem lehet az
tobb is
1 kanal paradicsompure (de mekkora kanal?), sze-
rintem 2 friss paradicsom is jo!!!
250 gr kemeny sajt reszelve
1 evokanal friss petrezselyem
besozva 15'-ig allni hagyjuk, utana a leeresztjuk a le-
vet, lisztbemartjuk, forro olajban kisutjuk, a megma-
radt olajban megpiritjuk a hagymat, fokhagymaval es
bazsalikommal, hozza adjuk a paradicsomot es 2'-3'
-ig forraljuk.
tuzallo edenybe tesszuk a sauce-t, belerakjuk a torok-
paradicsom szeleteket, megszorjuk a sajttal, sutoben
15'-ig sutjuk, majd megszorjukla petrezselyemmel es ta-
laljuk.
koret barmi lehet, de ez is lehet koret.
Soksikert!
Gergo,
en a Plazmaban, a Rozsikertben, vagy a Budagyongyiben
esetleg a megashoppingcenter-ekben tekintenem + az aru
keszletet. Esetleg tavrecsegnek ide-oda.
Neked is soksikert!
--
az igazi belga
|