1. |
Zsurpogacsa... (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
2. |
Joghurtos baranyborda...(Gorog etel.) (mind) |
36 sor |
(cikkei) |
3. |
tiramisu (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
4. |
Frissito (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
5. |
Edit (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: *** HIX KONYHA *** #155 (mind) |
83 sor |
(cikkei) |
7. |
kave - afrikai tea (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
8. |
Edit (mind) |
33 sor |
(cikkei) |
9. |
re:Sajt (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
10. |
sajt - oltoanyag (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
11. |
re:re:ginseng (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Zsurpogacsa... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
Hozzavalok:
48 dkg liszt
21 dkg fagyos zsir
1/2 ek. so
1 tojas
1 csom. sutopor
4 dl tejfol
Az anyagokat osszegyurjuk. A tesztat ujjnyi vastagra nyujtjuk.
Pogacsaszaggatoval kiszaggatjuk, tetejuket kessel recesre
bevagva tojassargajaval bekenjuk.
Kozepes tuznél egyenletesen megsutjuk. (ollozas)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
+ - | Joghurtos baranyborda...(Gorog etel.) (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok !
Hozzavalok:
8 szelet baranyborda
so
bors
----------------------------
1 dl joghurt
1 csomo ujhagyma
1 tojassargaja
1o dkg reszelt sajt
so
bors
2 gerezd fokhagyma
1/2 burgonya
3o dkg sargarepa
3o dkg karalabe
25 dkg gomba
levesle
citromle
olivaolaj
Az elokeszitett bordakat megszorom soval, borssal, majd
felhevitett olivaolajban hirtelen megsutom. A bordakat
kiszedem, a visszamaradt zsiradekban megpiritom
a megtisztitott, feldarabolt zoldsegeket. Amikor mar lathatoan
pirul, annyi levest ontok ala, hogy szaftos legyen, de ne lepje
el, es fedo alatt puhara parolom. Megkostolom, izles szerint
soval, borssal, citromlevel fuszerezem. Amikor puhulni kezd,
leveszem a fedot, hogy a le nagy resze elparologhasson.
Kozben a bordakat olajjal kikent tepsibe rakom. A joghurtot
felkarikazott ujhagymaval, sajttal, tojassargajaval osszekeverem,
soval, borssal, tort fokhagymaval fuszerezem, es a bordakra
halmozom. Elomelegitett sutoben atforrositom. Az addigra
megparolodott zoldsegekkel koritve talalom.
Elkeszitesi ido kb.: 1 ora. (ollozas)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
+ - | tiramisu (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kerdezte vki, mi az a tiramisu.
A tiramisu egy suti, cukraszdakban kaphato a daragabb fajtakbol.
Piskota van benne, meg kave meg krem es tejszinhab a tetejen.
Kosz mindenkinek aki megirta, mi az a mascarpone. Kepzeljetek vki
bekuldte a mokaba is ezt a levelemet (melyben azt kerdeztem toletek,
mit keres a sajt a tiramisuban).
Szundi
|
+ - | Frissito (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
Koszonom a sok tippet, ahhoz, hogy hogyan legyek friss.
A teakkal kapcsolatban, en hatalmas tea ivo vagyok, ill. gyujtottem
is olykor a finomabbnal finomabb teakat(zold, fekete), csakhat
megittam, mert annyira finomak.
Most csak azon gondolkodom, hogy irtatok a gizeng teat. Igen am, de
en azt olvastam, hogy a ferfiaknal a szexszualis eletet segiti elo,
igyhat kerdeses, hogy akkor nalam ez mit valtana ki, mivel
en csak frissitot szeretnek. Kiprobalom.
Koszonettel
Adrien
|
+ - | Edit (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
Kedves Edit engem is erdekelne az az afrikai tea.
Koeszi.
Ehes vagyok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Van egy fantasztikusan finom, egeszseges suti receptem.
Kukorica pogacsa
0,5 kg kukorica dara
0,5 kg finomliszt
40 dkg margarin
2 tojas
40 dkg cukor
0,5 l tej
1 teaskanal szodabikarbona
Ezt ossze kell keverni es egy gaztepsiben megsutni.
A rantott tejbegrizrol csak azt hittem, hogy en ismerem egyedul, de
nem:)
En fahejas porcukorral, vagy kakaos porcukorral szoktam megszorni,
persze jo alaposan.
Sziasztok
Adrien
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #155 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szervusztok...
Szia Martha :-)
> Ida irta:
> > A ginseng tea valoban jo frissito - magam is tanusithatom. A kezdo azonban
> > vigyazzon vele, mert en olyan ekszatikusan feldobott lettem tole, hogy na..
.
> :-)
>
> Tudomasom szerint szerelmi bajitalnak is nevezik; igy ertheto, hogy erosen
> feldobott! :)) Ha a tobbiek meg akarjak kostolni, nem art, ha szerelmuk
> targya is jelen/keznel van... (nem kellene ezt a RANDI-ban kozzetenni?)
>
:-)))
No, amikor jo regen elkezdtem a teat inni, es valahogy szoba kerult masokkal,
mindenki rogton a szexre gondolt :-) Mert valoban a ginseng ehhez kotodik bennu
nk.
Annyiban van koze hozza, hogy regeneral, segit fiatalnak maradni, es ugye
eleterosebben,
fittebben minden konnyebben megy. Megnyugtathatok mindenkit, ha hosszu tavon
fogyasztja
a ginsenget, beall egy egyensuly, es nem fogja naponta leteperni senkirol sem a
ruhat, es
agyba vonszolni.
Szia Edit :-))
> Temakor: Szeretnek kozetek tartozni ( 51 sor )
Nagyon tetszett a leveled - es szerintem nem lesz akadaly a Listahoz valo
tartozasodnak, ahogy
elnezem az itteni tarsasagot. Amikor nem oly regen ide beleptem, akkor meg mas
listakra is jelentkeztem,
es nem tudom megmondani igazan, hogy miert, de valahogy az itteni legkor a
legkellemesebb szamomra -
olyan barati, es en valoban befogadonak erzem. Azt meg kulon elvezem, hogy a vi
lag
minden
tajarol vannak itt lanyok-fiuk, mert ez meg kulon arnyalja, szinezi a kepet.
Pontosabban az eves-ivast :-)
> >A ginseng tea valoban jo frissito - magam is tanusithatom. A kezdo azonban
> >vigyazzon vele, mert en olyan ekszatikusan feldobott lettem tole, hogy na...
> :-)
> Aha, te is fiam Brutus...??
:-) Mert hogy te is ginsenget ittal? Nekem tavaszi faradtsag ellen ajanlottak -
anno.
Es remekul be is valt ra. Sosem voltak utana kimerultsegeim a telek utan.
> En raadasul az afrikai teaval/Tanzania/ is
> megjartam eloszor es a hatas fenomenalis volt. Azt hiszem eleg annyi,
> hogy tulsagosan is frissek lettunk a nagyobbik lanyommal es alvasrol szo
> sem volt aznap ejjel. Persze erosebbre sikerult a kelletenel...:-)
Mert hogy tobb lanyod van? Es mennyi idosek?
> Mar megtanultam az aranyokat es akit erdekel annak szivesen elkuldom az
> afrikai tea receptjet, mert merteket tartva sokkal jobb mint a kave es
> egy csomo jotekony hatasu fuszert/pl gyombert, szegfuszeget stb/ is
> tartalmaz.
Kerem-kerem! Szepen :-) Es szerintem ide kuldd a listara - biztosan nemcsak
engem erdekel.
> Tavaszi faradtsag lekuzdesere es egyebkent is erdemes a mar regen
> alkalmazott, jol bevalt, tobbezereves, de valtozatlanul termeszetes
> alapanyagu teakat inni, gyogyszerek szedese helyett.
Peldaul? Erdekelne, hogy konkretan mire gondoltal?
Minden jot mindenkinek, szeretettel udv: Ida ***
Ps.: A konyhasoknak volt mar elo lista talalkozoja???
*************************
Csapo Ida
mailto:
http://www.lezlisoft.com/kikelet
*************************
|
+ - | kave - afrikai tea (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szerintem sokunkat erdekelne a tea receptje, ughogy kuldheted.
Egyebkent ram semmilyen hatassal nincsen a koffein es a tein. Hideg teli
este, mikor atfagyva hazamegyek megiszom egy forro tejeskavet vagy teat, -
az alapmennyiseg a fel liter - es megyek aludni.Az energia ital utan pedig
elalmosodtam :)
Tucsi
|
+ - | Edit (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hat mar ne is haragudj meg Edit de csinaltal te mar "sajtsutit"? es cheesecake-
t?
Gondolom nem ugyhogy mindjart le is irom a "sajtsuti" receptet, a cheesecake pe
dit ugy kezdödik hogy vegyel 3-4 digesztiv-kekszet (ez egy eleg zsiros kekszfaj
ta) EGESZ MAS! és nem is sutni kell hanem fagyasztani.
Az "igazi" cheesecake receptet irja le valaki USA-bol, legyszi.
4 szemelyre
20 db mandula
1-2 db keserumandula
3 tojas
1 ek cukor
2 ek kukoricaliszt (jobban surit mint a buzaliszt es mas az ize is)
ha buzalisztet tudsz csak hasznalni akkor abbol kb 1 dl kell.
300 gr turo (kremturo-fele, nem az a szaraz turo amit turostesztara tesztek. Ha
nem lehet olyat venni akkor aludttejet csepegtess le szuropapiron)
3 dl tej
A mandulat leforrazni, meghamozni es finomra vagni (NEM daralni). A tojast a cu
korral habosra verni. Hozzatenni a kukoricalisztet es a turot, belekeverni a te
jet es a mandulat. Kivajazott tuzallo talba önteni (eleg laza/folyos anyag). Kb
45 percig 175 fokon sutni.
A hzzavalok - amit Edit leirt -. eper/malna/ribizli/fekete afonya, tejszinhab v
agy "szörp-szosz"
Egesz egyszeruen valamilyen (eper/malna stb) szörpöt besuriteni es gyumölcsdara
bkakat beletenni. Langyosan öntjuk a "sajtsuti"-re.
Csak meg annyit hogy az "igazi" sajtsutit u. n. tejoltoval csinaljak tejböl. Gy
ogyszertarban lehet kapni de igy, turobol egyszerubb.
Majd legközelebb azt is leirhatom ha akarjatok.
Sok sikert, sziasztok
Agnes (a szomszed falubol mint Edit)
|
+ - | re:Sajt (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
csatlakozom a cheese cake rajongok taborahoz, bar igaz, eleinte en is, mint
Szundi, idegenkedtem a sajt-sutibe gondolattol. Viszont az igaz, hogy
"cheese" jelenthet sos sajtot, kremsajtot, turot, ahogy tetszik, es ez
gondolom, mas nyelven is igy van.
Martha, rem muveletlennek erzem magam: mi az, hogy "turtle mode"?
Udv, Roni
|
+ - | sajt - oltoanyag (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyha!
Tudja valaki, hogy melyek azok a sajtok, amiket biztos, hogy
tehengyomorbol :-( valo oltoanyaggal oltanak (ma meg hasznalnak
egyaltalan ilyet?), illetve melyek azok, amiket biztos hogy nem es
nyugodtan eheti vegetarianus is??
Egyik szakacskonyvben felsorolja a szerzo a vega sajtokat, de hat
angol az illeto :-), ugyhogy olyat, mint trappista sajt es tarsai,
persze nem emlit.
Valaszt koszonom, akar listara, akar maganba
Udv
Ildiko
|
+ - | re:re:ginseng (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A tea elonyos hatasaban en is hiszek (ugy ertem, jobban, egyenletesen
tart frissen, mint a kave), de azert a ginsenggel vannak ketelyeim.
Ugy tudom, ez egy olyan noveny, aminek hosszu evekig kell novekedni,
mig felhasznalhatova valik,es elsosorban Kinaban terem.
Ha mondjuk vegigsetalnek a Nagykoruton, szerintem annyi "ginseng"
_nevu_keszitmenyt latnek, mint Kina egyevi teljes termese.
Lehet, hogy nem mind ginseng, ami fenylik?
Bela
|
|