1. |
mi a tofu (mind) |
3 sor |
(cikkei) |
2. |
guacamole (mind) |
33 sor |
(cikkei) |
3. |
] Receptek - Tofu - Avokaco (mind) |
152 sor |
(cikkei) |
4. |
Avokado - Turo - Tofu (mind) |
189 sor |
(cikkei) |
|
+ - | mi a tofu (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A tofu erjesztett szojababsajt.
Feher, kisse zseleszeru (legalabbis amihez en jutottam hozza).
Bela
|
+ - | guacamole (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kiralyfalvi Gyorgynek....
bocsanat, ha angolul irom le a receptet, de nem is tudom a pontos magyar
nevet az egyes kellekeknek.... viszont pofon egyszeru es gyors....
en igy csinalom a guacamole-t egy kivulrol epp puha de nem tul erett
gyumolcsbol:
1 large ripe avocado 1 teaspoon grated onion
2 teaspoons lemon juice 3 or 4 drops hot pepper sauce
1/4 teaspoon salt 1 garlic clove, crushed
1 canned California green chili, 1 small tomato, finely chopped, IF desired
finely chopped (sweet, not hot)
1/2 teaspoon Worcestershire sauce
Corn chips or tortilla chips for dipping
In a small bowl, use a fork to mash the avocado. Stir in lemon juice,
salt, green chili, Worcestershire sauce, onion, hot pepper cause, garlic
and (tomato, if desired). Let it stand an hour till flavors melt together.
Serve with corn chips or tortilla chips for dipping.
Makes about 3/4 cup.
Jo etvagyat! Udv, Eva Kinga
Eva Kinga Farnsworth
CDI Travel, Inc
105 Marshville Road
Fort Plain, NY 13339 USA
Tel: 518 993-4955 or 518 993-3141
Fax: 518 993-3141
e-mail:
|
+ - | ] Receptek - Tofu - Avokaco (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Ismerosom most kuldott egy csomo Avocado es Tofu recepteket..... mivel ez
most a KONYHA temaja, gyorsan atkuldom, hogy masok is gazdagodjanak veluk.
Jo etvagyat..... Udv, Eva Kinga
Avokadokrem -
>hozzavalok.
>50g. Roqueford vagy Gorgonzola sajt (hasznalhato mas is hasonlo fajta)
>1 evökanal meghamozott mandula
>1/2 citrom leve
>1 taljes avokado
>bors,so tetszes szerint
>
>A sajtokat nagyon alaposan osszetorjuk villaval -
>a mandulat osszetorjuk hogy nagyobb darabok maradjanak(nem daralni)
>Az avokadot megpucoljuk,magozzuk negyfele vagjuk - majd egy nagyon
>eles kessel apro darabokra szeleteljuk fel es azonnal a citromlevel keverjuk,
>hogy ne sotetuljon meg. Ez utan villaval ezt is jol osszetorjuk -
hozzakeverjuk
>
>a sajtot mandulat.. es az egeszet kikeverjuk kremnek - soval - borssal
>izesitjuk.
>Nagyon finom langosra kenve.
>************************
>4. Avokado leves hidegen.
>- hozzavalok.
>1 avokadokorte
>6 dl. tej
>1 citrom leve
>1 csokor friss kapor
>feherbors es so - izles szerint
>csipet porcukor
>
>Az avokadot mehamozzuk,kiszedjuk a magjat,
>a gyumolcshust kis darabokra vagjuk -
>raontjuk a kicsavart citrom levet a rostos husaval egyutt es
>addig keverjuk amig suru pep nem lesz belolle.
>Ezutan hozzaöntjuk a tejet a füszereket es az aprora vagott friss kaprot.
>Tovabb keverjuk amig teljesen el nem dolgoztuk - habos kremszeru levest nem
>kapunk.
>
>Nyari hosegben alaposan lehutve talaljuk nagyon udito.
>Lehet joghurtot hasznalni tej helyet...akkor surubb.
>*******************************************
>
>5. Avokados salata - fö ételként.
>hozzavalok
>
>100g. radicchio(vad cikora)
>1/2 fej bodros salata
>1-3 avokado (2-4 szemelynek)
>1 cs. ujhagyma
>1 gerezd foghagyma
>2-4 evökanal frissen preselt napraforgo olaj
>2-4 evokanal citromle
>2 evokanal viz
>so,bors,cukor izles szerint
>
>A radicchio-bodros salatat ovatosan szetszedjuk,csak a friss szep reszet
>hagyjuk
>meg..a nagyobbakat kettevagjuk es nagyon alaposan megmossuk -
>majd lecsopogtessuk.
>
>Az avokadokat meghamozzuk,eltavolitjuk a magjat kette vagjuk majd hosszaban
>felszeleteljuk vekony csikokra.
>
>az ujhagymat megtisztitjuk, aprora vagjuk es osszekeverjuk a
>foghagymaval,olajjal,citromlevel,vizzel - soval,borssal es cukorral izesitjuk
>(Jo ha egy par oraval elotte csinaljuk a szoszt es hideg helyen taroljuk)
>Talalas elott a salatakat tesszuk elore a tanyerra...a kozepre az avokado
>szeleteket - majd az egeszet megontozzuk az elore elkeszitet hagymas level.
>Egy kicsit hagyjuk meg a hidegen..friss ropogos magatok sutotte napraforgos
>kenyerrel eszzuk :-))) (en sutom, ha kell a recept kuldom)
>******************************
>Tofu
>
>1. Zoldsegfasirt Tofuval.
>
>hozzavalok
>350 gr. Zellergumo
>200 gr. Sargarepa
>1 nagy szelet beaztatott kenyer (ha lehet fekete-barnat hasznaljatok)
>1 csomag ujhagyma (kb. 3)
>2 gerizd foghagyma
>100 gr. Tofu
>2 tojas
>petrezselyem aprora vagva
>so, bors(ha lehet frissen orolt) tetszes szerint
>
>A zellert es a repat megpucoljuk,nagyon alaposan megmossuk es
>megtoroljuk(leszaritjuk)
>Majd vagy geppel vagy kezzel finoman lereszeljuk.
>Az ujhagymakat,foghagymat nagyon aprora vagjuk.
>A beaztatott kenyeret (ha marad leves abba aztatom) kinyomkodni,aprora
vagni..
>A tofut villaval osszetorjuk.
>
>Az egeszet beletesszuk egy porcelan talba..hozzaadjuk a
>tojasokat,petrezselymet,so,bors
>es alaposan osszdolgozzuk..ugyan ugy mint a husfasirot..nagyobb golyokat
>keszitunk
>belolle..es egy kicsit allni hagyjuk...majd ugyan ugy kisussuk mint a
>husfasirot...ne sok olajat hasznaljatok...sutes utan azonnal konyhapapirra
>tenni,hogy felszivja az olajat.
>*******************************
>2. Sult Tofu zoldseggel.
>
>300gr. Tofu
>4 evokanal szojaszos (vilagos)
>3 ujhagyma
>1 evokanal szaraz Sherry
>1 1/2 EK liszt
>1 gerizd foghagyma
>egy kicsi zellergumo
>4 evokanal kukoricaszem (konzerv)
>3 EK olaj
>Zoldsegle
>2 EK aprora vagott friss petrezselyem
>2 EK frissen lereszelt Ementalersajt ( megszorni)
>
>A Tofukat lecsopogtessuk...es 1 cm kockakra vagjuk
>a Sherryt es a Sojaszost osszekeverjuk a Tofukockakkal..es legkevesebb 30
>percet
>hagyjuk allni.
>
>A foghagymagerizdet aprora vagjuk.
>A zellergumot és az ujhagymat megpuloljuk es kettevagjuk - majd hosszu
>vekonyra
>szeleteljuk fel.
>
>A Tofukockakat kivesszuk a szoszbol - lecsopogtessuk es megforgatjuk a
lisztben
>
>2 EK olajat megforrositunk es Tofukockakat megsussuk benne..surun forgatni
>kell.
>
>Kozben 1 EK olajat is megforrositunk - a
foghagymat,ujhagymat,zellert,kukorica
>alaposan megforgatjuk benne..amig az egesz olajat fel nem veszi... utanna
>hozzatesszuk a Zoldseglet es a szoszt amibol a Tofukockakat kivettuk..kb. 5-7
>percig hagyjuk egyutt
>lassu tuznel rotyogni - majd sova, es frissen orolt borssal izesitjuk.
>Osszekeverjuk a Tofuval megszorjuk a petrezselyemmel es a sajttal es azonnal
>talaljuk.
Eva Kinga Farnsworth
CDI Travel, Inc
105 Marshville Road
Fort Plain, NY 13339 USA
Tel: 518 993-4955 or 518 993-3141
Fax: 518 993-3141
e-mail:
|
+ - | Avokado - Turo - Tofu (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Laci - keresedre a kovetkezok:
> Felado : [Hungary]
> 6 honapos es 2 eves gyermekeim reszere szeretnek valami finomat kesziteni
> avokadobol.
> Van valakinek ilyen receptje?
> Allitolag nagyon finom!!
Az Avokaco nem konnyu etel - igy csak a keteves kisfiad ehetne belolle...
1. legegyszerubb ha az erett Avokadot kessel osszenyomod...kis szoval..es
kenyerre kened - lila hagymat szoktunk enni hozza.
2. Lehet kapnin mexicoi avokadoport - nem tudom,hogy otthon van-e de nagyon fin
om.
**************************
3. Avokadokrem - maskepp.
hozzavalok.
50g. Roqueford vagy Gorgonzola sajt (hasznalhato mas is hasonlo fajta)
1 evökanal meghamozott mandula
1/2 citrom leve
1 taljes avokado
bors,so tetszes szerint
A sajtokat nagyon alaposan osszetorjuk villaval -
a mandulat osszetorjuk hogy nagyobb darabok maradjanak(nem daralni)
Az avokadot megpucoljuk,magozzuk negyfele vagjuk - majd egy nagyon
eles kessel apro darabokra szeleteljuk fel es azonnal a citromlevel keverjuk,
hogy ne sotetuljon meg. Ez utan villaval ezt is jol osszetorjuk - hozzakeverjuk
a sajtot mandulat.. es az egeszet kikeverjuk kremnek - soval - borssal izesitju
k.
Nagyon finom langosra kenve.
************************
4. Avokado leves hidegen.
- hozzavalok.
1 avokadokorte
6 dl. tej
1 citrom leve
1 csokor friss kapor
feherbors es so - izles szerint
csipet porcukor
Az avokadot mehamozzuk,kiszedjuk a magjat,
a gyumolcshust kis darabokra vagjuk -
raontjuk a kicsavart citrom levet a rostos husaval egyutt es
addig keverjuk amig suru pep nem lesz belolle.
Ezutan hozzaöntjuk a tejet a füszereket es az aprora vagott friss kaprot.
Tovabb keverjuk amig teljesen el nem dolgoztuk - habos kremszeru levest nem kap
unk.
Nyari hosegben alaposan lehutve talaljuk nagyon udito.
Lehet joghurtot hasznalni tej helyet...akkor surubb.
*******************************************
5. Avokados salata - fö ételként.
hozzavalok
100g. radicchio(vad cikora)
1/2 fej bodros salata
1-3 avokado (2-4 szemelynek)
1 cs. ujhagyma
1 gerezd foghagyma
2-4 evökanal frissen preselt napraforgo olaj
2-4 evokanal citromle
2 evokanal viz
so,bors,cukor izles szerint
A radicchio-bodros salatat ovatosan szetszedjuk,csak a friss szep reszet hagyju
k
meg..a nagyobbakat kettevagjuk es nagyon alaposan megmossuk -
majd lecsopogtessuk.
Az avokadokat meghamozzuk,eltavolitjuk a magjat kette vagjuk majd hosszaban
felszeleteljuk vekony csikokra.
az ujhagymat megtisztitjuk, aprora vagjuk es osszekeverjuk a
foghagymaval,olajjal,citromlevel,vizzel - soval,borssal es cukorral izesitjuk
(Jo ha egy par oraval elotte csinaljuk a szoszt es hideg helyen taroljuk)
Talalas elott a salatakat tesszuk elore a tanyerra...a kozepre az avokado
szeleteket - majd az egeszet megontozzuk az elore elkeszitet hagymas level.
Egy kicsit hagyjuk meg a hidegen..friss ropogos magatok sutotte napraforgos
kenyerrel eszzuk :-))) (en sutom, ha kell a recept kuldom)
******************************
> Felado : [Hungary]
> Temakor: turo,es tufu ( 37 sor )
> 1.
> megtudnatok mondani hogy csinaljak hazi korulmenyek kozott turot, tejbol.
> 2.
> Nincs senkinek tofus receptje?!
Kedves Bela..azt ajanlom,hogy elosszor 1 liter tejbol probald ki a turo keszite
st.
Tehat 1 liter friss (nem pasztorozott) tejet meghagysz aludni - egy kicsit
hosszabb ideig mint ahogy inni szoktuk - a tejsavo valjon el az osszeallt tejto
l.
Nagyon lassan melegited az aludttejet - ovatosan kevergeted - amig az ossze nem
allt
turonak.
Lehet ket konyharuhabol osszevarni egy zsakot..most ebbe beletoltod a felmelegi
tett
mar turot :-)) ha lehet a mosogato folott:-)) es oda csinalj valamit ahova ezt
a
zsakot
felakasztod lecsopogni - vigyazz...hogy nehogy nagyon kiszaradjon.
Ha sikerult..csinalhatsz tobb liter tejbol..pl. nekem 10 literes fazakam van -
abba
teszem el aludni a tejet - mert itt svajcban sincs turo.
******************************
Tofu: egyike a legerosebb feherjeknek - rendkivul vigyazva hasznalni.
Alltalaban belekeverem az etelbe a gyerekeknek..igy nem tudjak,hogy eszik :-))
kulonben felfordulas lenne belolle...de a tiniknel pattanasokat idez elo - ha s
okat
hasznalsz.
***********
1. Zoldsegfasirt Tofuval.
hozzavalok
350 gr. Zellergumo
200 gr. Sargarepa
1 nagy szelet beaztatott kenyer (ha lehet fekete-barnat hasznaljatok)
1 csomag ujhagyma (kb. 3)
2 gerizd foghagyma
100 gr. Tofu
2 tojas
petrezselyem aprora vagva
so, bors(ha lehet frissen orolt) tetszes szerint
A zellert es a repat megpucoljuk,nagyon alaposan megmossuk es
megtoroljuk(leszaritjuk)
Majd vagy geppel vagy kezzel finoman lereszeljuk.
Az ujhagymakat,foghagymat nagyon aprora vagjuk.
A beaztatott kenyeret (ha marad leves abba aztatom) kinyomkodni,aprora vagni..
A tofut villaval osszetorjuk.
Az egeszet beletesszuk egy porcelan talba..hozzaadjuk a
tojasokat,petrezselymet,so,bors
es alaposan osszdolgozzuk..ugyan ugy mint a husfasirot..nagyobb golyokat keszit
unk
belolle..es egy kicsit allni hagyjuk...majd ugyan ugy kisussuk mint a
husfasirot...ne sok olajat hasznaljatok...sutes utan azonnal konyhapapirra
tenni,hogy felszivja az olajat.
*******************************
2. Sult Tofu zoldseggel.
300gr. Tofu
4 evokanal szojaszos (vilagos)
3 ujhagyma
1 evokanal szaraz Sherry
1 1/2 EK liszt
1 gerizd foghagyma
egy kicsi zellergumo
4 evokanal kukoricaszem (konzerv)
3 EK olaj
Zoldsegle
2 EK aprora vagott friss petrezselyem
2 EK frissen lereszelt Ementalersajt ( megszorni)
A Tofukat lecsopogtessuk...es 1 cm kockakra vagjuk
a Sherryt es a Sojaszost osszekeverjuk a Tofukockakkal..es legkevesebb 30 perce
t
hagyjuk allni.
A foghagymagerizdet aprora vagjuk.
A zellergumot és az ujhagymat megpuloljuk es kettevagjuk - majd hosszu vekonyr
a
szeleteljuk fel.
A Tofukockakat kivesszuk a szoszbol - lecsopogtessuk es megforgatjuk a lisztben
2 EK olajat megforrositunk es Tofukockakat megsussuk benne..surun forgatni kell
.
Kozben 1 EK olajat is megforrositunk - a foghagymat,ujhagymat,zellert,kukorica
alaposan megforgatjuk benne..amig az egesz olajat fel nem veszi... utanna
hozzatesszuk a Zoldseglet es a szoszt amibol a Tofukockakat kivettuk..kb. 5-7
percig hagyjuk egyutt
lassu tuznel rotyogni - majd sova, es frissen orolt borssal izesitjuk.
Osszekeverjuk a Tofuval megszorjuk a petrezselyemmel es a sajttal es azonnal
talaljuk.
*************************
Ha keritek folytatom :-))
Meg egy megjegyzesem lenne...
A fantaziat lehet hasznalni a Tofunal - tehat diofasirttol kezdve - turos tesz
taig
:-))
mindenbe belelehet keverni...:-))
Grace Zürichböl
|
|