1. |
Re: *** HIX KONYHA *** #2143 (mind) |
48 sor |
(cikkei) |
2. |
Sargadinnye (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
3. |
Szakacskonyv angolul (mind) |
32 sor |
(cikkei) |
4. |
re: szakacskonyv angolul (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
5. |
Szarnyasporkolt (ahogyan en csinalom) (mind) |
66 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: szakacskonyv angolul (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
7. |
re: szakacskonyv angolul (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #2143 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
Istvan kerdezte:
> 1./Angliai ismeroseim reszere szeretnek angol
> nyelvu magyar
> szakacskonyvet beszerezni. Ki ismer ilyet?
Gugli vezetett ra:
Frank Júlia
Magyar parasztkonyha
104 oldal
Ára: 2500 Ft
Angol és német nyelven
ÚJ MAGYAR SZAKÁCSKÖNYV - GUNDEL /ANGOL/
KALLA KÁLMÁN
Kiadó: PALLAS STÚDIÓ
Oldalak: 194
Borító: KÖTVE
ISBN: 9639207802
Nyelv: ANGOL
Kiadás éve: 2001
> 2./Ismerosom kulonosen a magyar fozelekek irant
> erdeklodik. Ismerik-e
> az angol konyhaban a rantast es a habarast?
> Minden segitseget nagyon koszonok
A rantast ismerik, legalabbis hasonlot. Pl. hagymat vagy hust megpiritani
olajban, aztan megszorni liszttel, kicsit piritani es felonteni. A
habarasrol nem tudok, viszont azt tudom hogy a tejfel nehez ugy lehet.
Normal (kissebb, videki) szupermarketban nincs ilyen csak valami vekonyabb
tejszinszeru ize, aminek se ize se buze. Azt keverik bele az etelbe csak
ugy. Ottletemkor egy kis bio boltban talaltam igazi tejfelt, az viszont
nagyon finom volt. Lehet hogy a jobbfajta nagyobb szupermarketben
(Sainsbury) van tejfel.
<maganvelemeny> Kicsit csodalkozom, en a vastag lisztes fozelekeket
hagytam el a leghamarabb az otthoni kosztbol, sokkal jobban szeretem a
zoldseget liszt nelkul, vajban vagy olajban megdinsztelve,
izesitve.</maganvelemeny>
Udv
Emilia, Stuttgart
|
+ - | Sargadinnye (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
Sargadinnyet szeretnenk telire eltenni befottnek. Szivesen vennenk ha
irnatok jol bevalt recepteket!
Koszonettel:
Julikaek
|
+ - | Szakacskonyv angolul (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
1./Angliai ismeroseim reszere szeretnek angol
nyelvu magyar
szakacskonyvet beszerezni. Ki ismer ilyet?
2./Ismerosom kulonosen a magyar fozelekek irant
erdeklodik. Ismerik-e
az angol konyhaban a rantast es a habarast?
Minden segitseget nagyon koszonok
O. István
Ami angol nyelvut en talaltam, az csak disznek van - Gundel, stb.
De a Vaci utcaban, a Taverna mellett, van egy csak kulfoldi
nyelvu konyvesbolt, nezz ott korul, hatha van olyan is amit lehet
mindennap hasznalni.
Az angol konyhaban nem ismerik a rantast, per se, de a francia
"roux" szavat talan megertik. Habaras az habaras, nem nehez, azt
meg is ertik "thickening" a szo ra.
Juli
MOKA GURU WINDOWS TIPP RANDI KUKKER HIR JATEK WEBMESTER UTAZAS
AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER FELVIDEK FILOZOFIA
HANG KONYHA KORNYESZ KULTURA MOBIL MOZAIK NY NYELV OTTHON PARA
SPORT TANC TUDOMANY UK VITA
|
+ - | re: szakacskonyv angolul (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello Istvan !
Nem hirdetesnek szanom, de itt lehet kapni "Culinaria Hungary" cimmel egy angol
nyelvu szakacskonyvet.
http://www.bende.com/ecommerce/catalog.cfm?cat=14
|
+ - | Szarnyasporkolt (ahogyan en csinalom) (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
A nyari pangasban egy kedvenc etelem receptje:
Szarnyasporkolt (ahogyan en csinalom)
Hozzavalok:
· 1 db, kb 1 kg-os pulyka felsocomb file
· 1 db csirkefarhat (a csontos hus es a bor nelkul nem porkolt a
porkolt...)
· 2 db nagy fej hagyma (noi okol meret)
· fustolt kolozsvari szalonna
· suritett paradicsom 2/3 doboz, vagy ennek megfelelo mennyiseg
· 1 kisebb darab zoldpaprika (kihagyhato)
· 3 dl szaraz, konnyu vorosbor (nem tul savas)
· so (nem kell sajnalni)
· 1/2 teaskanal oroltbors
· 1 csapott teaskanal oroltkomeny
· 2 pupozott teaskanal morzsolt majoranna
· 3-4 db baberlevel
· 2-3 teaskanal piros paprika (hazit hasznalok, ebbol 1/2 teaskanal
mindig csipos, ha a zoldpaprika nem csipos)
Elkeszites:
Eloszor egy porkoltalapot keszitunk, ettol lesz olyan sok, gazdag es
suru szaftja. Kisebb edenyt hasznalunk, amiben a rudmixerrel dolgozni
lehet. A felvagott szalonnat es a farhatrol leszedett hajat
kiolvasztjuk, ha nem ad ki eleg zsirt, azt potolhatjuk olajjal, vagy
zsirral. Amikor minden teperto allagura sult, kivesszuk a zsiradekbol
es felretesszuk. Mehet bele a hagyma, amit nem kell aprora vagni, mert
ugyis ossze lesz turmixolva. Amint megpirult, (nem eleg csak
meguvegesiteni) a tuzhelyrol lehuzva hozzaadjuk es elkeverjuk a
paprikat, majd par masodperces piritas utan beleontjuk a bort. Ha
nincs eleg anyag az edenyben a turmixolashoz, ontunk meg bele vizet.
Amint ujra forrasba jott, levesszuk a tuzhelyrol, beletesszuk a kisult
hajdarabokat, meg a szalonnateperto 1/3-1/2 reszet es alaposan
osszeturmixoljuk, teljesen homogenre.
A porkoltalapot attoltjuk a porkoltfozo edenybe, ez nalam egy nagy es
vastag 2,5 literes teflonos sutoserpenyo. Alulra jonnek a csontos
darabok, utana a pulykahus, olyan nagy kockakra vagva, mint a
marhahust szokas, majd felontjuk vizzel, hogy a husokat epphogy
ellepje. Raszorjuk a maradek szalonnatepertot, hozzaadjuk a sot,
borsot, babert, komenyt, suritett paradicsomot es a negyedelt,
kimagozott zoldpaprikat. A vegen megszorjuk a majorannaval.
Magas fokozaton fozzuk a felforrastol meg 15 percig, majd egeszen kis
fokozaton, epp csak gyongyozve hosszu ido alatt keszrefozzuk. A
pulykahusnak egesz omlosnak kell lennie.
A vizet menet kozben szukseg szerint potoljuk, de ne higitsuk fel a
vege fele a szaftot. Olyan surunek kell lennie, mint a
vadporkolteknel.
Amennyiben az enyemhez hasonlo edenyt hasznalsz, a lepirulast
megelozendo idonkent forditani tudsz a tartalman. Egyszeruen
belenyulunk egy szeles fakanallal, vagy falapattal es a porkolt
konnyeden, egeszben elfordithato mint az oramutato. Igy a hust sem
torjuk es le sem fog egni.
Talalas:
Javasolt a galuska tejfollel, de neha hosszu makaronival es sajttal
adom fol.
Jo etvagyat hozza!
--
Udvozlettel,
Kaskoto Mihaly mailto:
|
+ - | Re: szakacskonyv angolul (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A Gundel - Uj magyar szakacskonyv /Kalla Kalman/ megjelent angolul.
Ajandeknak remek lehet, de fogalmam sincs, hogy fozelek recepteket
tartalmaz-e.
Ha nem erkezik konkret javaslat, a legjobb ha elmesz egy nagy
konyvaruhazba (Libri, Alexandra, stb), ott nagy valoszinuseggel a
Gundel mellett mas angol nyelvu szakacskonyveket is fogsz talalni es
rogton azt is megnezheted, hogy melyikben vannak fozelekek.
Udv,
Zem
|
+ - | re: szakacskonyv angolul (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
bookline.hu vagy alexandra.hu vagy libri.hu oldalakrol meg talan online is
rendelhetsz, de az alexandrakban kifejezetten vannak magyar szakacskonyvek
angolul.
biztos, hogy nem ismerik a rantast, habarast altalaban a kulfodiek, es sajna
mar az uj magyar szakacskonyvekben sincs ez benne, talan A horvathilonaban
volt meg utoljara, azt tehat kulon el kell magyarazni, mibe a hideget, mibe
a meleget....
|
|