Udv. mindenkinek
Egy jo recept annak elenere hogy en talaltam ki :-)))
Dios oliva bogyos diszno porkolt.
Hozzavalok :
So
Piros paprika
Olaj
1 kb. 1 cm vastag fustolt szalonna szelet
4 fej nagy hagyma
1 kg disno oldalas
2 csomag sos oliva bogyo
2 nagy marek dio
A hagymat aprora vagjuk, hozzateszunk egy keves aprora vagott szalonnat a
diszno oldalasbol.
A 1 kb. 1 cm vastag fustolt szalonna szeletet is oszevagjuk.
Kozepes mennyisegu olajon megpiritjuk uvegesre a szalonnat es hagymat.
A sos oliva bogyorol leszurjuk a levet, beletesszuk a dioval a mixerbe es
aprora mixeljuk.
Zozzateszuk a pritott hagymahoz es egy kicsit megpiritjuk.
A fazekat levesszuk a forro tuzrol.
Hozzateszuk a piros paprikat es sot.
Alapos keveres utan haggyuk alni kb.15-20 percet.
Hozzateszuk a kockara vagott hust folontjuk 3-4 dcl. vizzel es kb 30-35
percig fozzuk kuktaban.
A hagyomanyos fazekban a fozesi idot kostolgatassal alapijuk meg.
Udv.. Dr. Willy
|
Tisztelt Listatarsak!
Gulyas es porkolt recepteket keresek.
Kerlek benneteket, hogy ha tudtok kuldjetek minel tobb
valtozatot.
Nagyon erdekelnenek, regi csaladi (titkos!)receptek - pasztor
emberektol szarmazoak. Bogracsban es otthon is elkeszítheto-
ek, hagyomanyos es regi fuszerezesek, egyeni praktikak.
(Archivum nem elerheto szamomra. Ha unalmasnak tartjatok,
akkor magan levelbe is orommel fogadnam receptjeiteket.)
Koszonettel: Karcsi
|