Talaltam egy kavart makos suti receptet (en meg nem probaltam ki).
Ha ez igy magaban finom, akkor lehet, hogy kuglofsutoben az altalad emlitett ad
alekokkal hasonlo izu is lesz, mint amit szeretnel.
Maklepeny:
Hozzavalok:
3 egesz tojas,
25 dkg cukor,
1/4 liter tej,
20 dkg daralt mak,
20 dkg liszt,
1 cs sutopor,
citromhej
A tojasokat a cukorral es a tej felevel jol elkeverjuk,
hozzaadjuk a makot, a sutoporral elvegyitett lisztet,
felhigitjuk a maradek tejjel, jol megkavarjuk, zsirozott,
lisztezett tepsibe tesszuk es lassan sutjuk. Ha kihult
tetszes szerint szeleteljuk, vanilias porcukorral meghint-
juk.
Jotanacs a fenti kavart tesztak keszitesehez:
Keszitesuk, egyszeru, gyors es kevesbe koltseges.
Alapanyaguk a tej es a liszt, amit sutoporral lazitunk.
A sutoport mindig a liszt koze kell vegyiteni. Egyenle-
tes, lassu tuznel sutjuk, sutesi idejuk 30-40 perc.
|