Sziasztok,
Erdeklodni szeretnek, hogy mi az okra. Földimogyoro-levest szeretek
kesziteni, es ebbe kellene ezt a "valamit" belerakni. Azt se tudom, hogy
merre lehetne beszerezni. Tud valaki segiteni?
Elore is koszonom
Beja
|
Hello mindenkinek.
A multkor eszt talaltam es kiprobaltam.
Nagyon super jo pogacsa lett belole.
En a borsot kihagytam es a tetejere csak daralt komenymagot es sot szortam.
SAJTOS-TUROS POGACSA
Hozzavalok :
30 dkg finomliszt,
15 dkg margarin,
15 dkg juhtúró,-(brindza)
5 dkg reszelt füstölt sajt
2 dkg eleszto.
1 dl tej
1 dl tejfol kiskanál só
1-1 mokkaskanál cukor,
fehérbors es currypor, a tetejére
1/2 dl tej.
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztöt, belekeverjük a cukrot,
és felfuttatjuk.
Közben egy nagy tálban a margarint szétmorzsoljuk a liszttel,
hozzáadjuk a felfutott élesztot, a juhtúrót, a tejfölt, a sajtot, a
sót és a borsot, majd jól összegyúrjuk.
A cipóba formált tésztát a meglisztezett tálba teszszük.
A tetejét is belisztezzük, és tiszta konyharuhával letakarjuk.
A duplájára kelesztjük.
Ezután ugyancsak lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk,
és közepes méretu pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat sütolemezre helyezzük, nem túl közel egymás mellé,
és a tetejüket megkenjük tejjel. Még 15-20 percig hagyjuk kelni,
ezután közepesen elômelegített sütôbe téve, közepes lángon megsütjük.
Dr. Willy
|