Szia Agni,
A TIPP listan talaltam egy linket.
Ha tudsz angolul, itt elolvashatod aszappanfozes leirasat:
http://groups.yahoo.com/group/soapbusters/ :-)
--kenyersutes
>egyike se hasonlit, arra a fajta kenyerre,amit annak idejen keszitett
>nagymamam.
Egy nagymama soktiz eves tapasztalatat - emlekek alapjan - nagyon nehez
potolni.
Szinte lehetetlen ugyanazt a minoseget eltalalni. Minden liszt egy kicsit
mas, meg ha ugyanazt a markat vagy minoseget veszed is. Ha jol tudom,
elmeletileg ugy keszult a kovasz, hogy az elozo napi/heti kenyerbol
lecsiptek egy darabot, es azt erjesztettek (?).
A multkor osszegyujtottem egy par linket, ahol kedvedre olvashatsz
_rengeteg_ kenyerreceptet, titkot es trukkot :-) a kenyersutesrol.
Szerintem a kovaszkeszitesrol is fogsz talalni informaciot.
http://www.langsfeld.hu/
http://e-iroda.titasz.hu/ugyfelsz/musz_taj/keszulekek/kenyersuto.htm
http://www.kenyersutes.hu/
http://www.kenyersutes.hu/recept.php
http://www.profeciak.hu/taplal3.htm
Nem tudom, ismered-e az Index topicjat,
Fórum >> Konyhaasztal >>
Mindennapi kenyerünk
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=1001728&uq=1199
udv,
Zita
|
Sziasztok,
Elozo levelemben rosszul irtam az egyik mondatot, mely igy helyes:
Annyit tudok, hogy elozo este megkavarta a kovaszt es hozza keverte a so. Az eg
eszet ossze gyurta lisztel. Ekkor szakajtoval kibelelt gyekeny kosarakba rakta,
masnap reggelig pihentetni.
Udv:
Agni
|