Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1099
Copyright Myths
2002-02-28
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelõssége)
Megrendelés Lemondás
1 Goffri (mind)  18 sor     (cikkei)
2 Babgulyas (mind)  21 sor     (cikkei)
3 svedasztal (mind)  7 sor     (cikkei)
4 Re: babgulyas (mind)  5 sor     (cikkei)

+ - Goffri (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
Sziasztok!

Gyula!
Ami nalam bevalt es azota is csak ezt a fajtat keszitem, az a kovetkezo:

2 tojas
30 dkg liszt
6 dkg olvasztott vaj v. margarin
5 dl tej
2 ek. porcukor
2 ek. olaj
1-1 mokkáskanal sutopor, vanilia, so,
A  tojasfeherjet  kemeny  habba  verem,  hozza a sargaja, majd a tobbi
alapanyag.

Van meg egy par, esetleg maganba elkuldhetem ha kered.

Kata
+ - Babgulyas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
BABGULYÁS
============
Hozzávalók: 20 dkg nagy szemû szárazbab, 40 dkg marhalábszár, 25 dkg vegyes lev
eszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, kis darabka zeller és karalábé), 2 zö
ldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokh
agyma, 1 púpozott teáskanál piros fûszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bo
rs, ízlés szerint só.

A megmosott és átválogatott babot elõzõ este beáztatom. Másnap az áztatóvizet l
eöntöm, és 7,5 dl tiszta vízbe teszem. Puhára fõzöm. (Kuktában negyedannyi idõ 
alatt megfõ, mint hagyományos fazékban.) Míg a bab fõ, a megmosott és leszáríto
tt húst kis kockákra vágom, a megtisztított zöldséget felkarikázom, a zöldpapri
kát megmosom, kicsumázom és felszeletelem. A paradicsomot vékony gerezdekre vág
om. A megtisztított vöröshagymát finomra metélem, majd a felhevített olajon üve
gesre fonnyasztom. A tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráö
ntök 2 evõkanál vizet, ezután pedig a tûzre visszatéve, ráteszem a húskockákat.
 Állandó keverés közben fehéredésig pirítom, majd ráöntök 5 dl vizet. Megsózom,
 megborsozom, és fedõ alatt majdnem puhára fõzöm. Ezután a fõtt babot és a húst
 (mindkettõ levével együtt) összeöntöm. Zúzott fokhagymával fûszerezem, és a zö
ldséget is beletéve, készre fõzöm. Legvégül teszem hozzá a paradicsomszeleteket
, és éppen csak egyet forralva, lefedve hagyom pár percig, csak ezután tálalom.
+ - svedasztal (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni. Nyaron az eskuvo utan egy kis letszamu
"kerti partit" szeretnenk. Egy svedasztalt szeretnenk, de sajnos nem sok
otletem van a svedasztalra kerulheto etelekrol.
Ha tudtok adjatok nekem tanacsot!
Elore is koszonom!
Poli
+ - Re: babgulyas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
> Sziasztok, tud valaki finom babgulyas receptet?
> gabi

Nezd meg a http://kifozde.inf.hu oldalt.
Istvan

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS