Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1795
Copyright (C) HIX
2004-06-23
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re:sajtleve, keves marhahussal :-) (mind)  54 sor     (cikkei)
2 Re:Sajtfesztival :-( (mind)  9 sor     (cikkei)
3 Re: En nem szeretem az edesseget(csoki,cukorka...),de a (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - Re:sajtleve, keves marhahussal :-) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

HIX KONYHA  > 2004.06.22. 02:39:53-kor írta:


> + - Pacolt marhaszeletVÁLASZ Feladó: m_merges_moc.liamtoh

> Sziasztok Konyhasok!
 
> A minap vettem az Auchan-ban egy pacolt marhaszeletet. Nagyon izlett. 
> Valamilyen borsos, vegetas, olajos szoszban uszott. Meg tudna nekem vki 
> mondani, hogy milyen pacrol van szo, mi van benne?
Nem tudom, Te milyent vettel.
Ha otthon akarsz ilyen pacot kesziteni, akkor is mas lesz az ize, ha pontosan
tudod a hozzavalokat, mert az E-istentudja hanyakat nem teszed bele, tovabba
hianyoznak majd a mesterseges izek-aromak. Ma mar mindent felerositenek
az elore elkeszitett etelekben.  Bevallottan, mert rairjak a hozzavalok kozott:
mesterseges izfokozok. Adnak a borshoz borsaromat, majoranna aromat,
kakukkfu-, lestyan-, zsalya-, baberlevel-, szegfubors-, fokhagyma-, voroshagyma
-,
paprikaaromat. (Az en borsos marham igy pacolodik.)

Ezekkel az aromakkal kezelt eteleket messze jobb izunek 
erezzuk meg edesanyank foztjenek emlekenel is. 
Valamifele fuggoseget alakit ki, hogy keressuk a felfokozott izeket. 
Uzletpolitika. :-((

> + - Re: sajtlevesVALASZ Felado: nagynorbi_ten.xmg

> A masik az volt, hogy mennyi lisztet es 
> vajat kell felhasznalni a besamelbe. 

Egyezmenyes adagolas:
3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dl tej, so, feherbors, szerecsendio, tojassargaja.
( A tojassargajaval mar de lux! .-))

>Valoszinuleg nem 
> mindegy, hogy milyen sajtot teszunk bele, es mikor. Azert finom 
> lett a leves :)

Bingo!

Reszelt parmezant tesznek bele eredetileg. De Magyarorszagon raakadhatunk
nagyon kemenyre szaritott juhsajtok, amik szinten megfelelnek a
parmezan jellegnek. 
Hogy hol:
Leghamarabb a gyomaendrodi sajtfesztivalon. Azt hiszem, augusztusban 
van. 
Nem hosszura reszeljuk, hanem majdnem porra.
A leves minden sajttol mas izu lesz, es nagyon finom, tekintet nelkul a
fajtara.


 
Maria

+ - Re:Sajtfesztival :-( (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

HIX KONYHA  > 2004.06.22. 02:39:53-kor írta:

Sajnos a gyomaendrodi sajtfesztival aprilisban volt. .-((
Nem tudtam torolni az elozo levelem, mert n em fogadta el a 
valaszklikkelt levelet megcimzettnek. Azert irom kulon a javitast. 


Maria

+ - Re: En nem szeretem az edesseget(csoki,cukorka...),de a (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia!
EGy forumon talakoztam a cimeddel a konyakos meggyrol. Szeretnem megkerdezni, h
ol, es milyen markaju konyakos meggyet lehet itt az allamokban kapni. En Boston
ban elek. Remelem itt is lesz mert nekem is nagyon izlik:)

Koszi,

Hugo

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: pool-151-203-80-64.bos.east.verizon.net)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS