Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1143
Copyright (C) HIX
2002-04-19
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelõssége)
Megrendelés Lemondás
1 Dios-kokuszos suti (mind)  31 sor     (cikkei)
2 Re: Grill (mind)  17 sor     (cikkei)
3 Re: ketszeri sutes (volt chips) (mind)  12 sor     (cikkei)
4 RE: *** pofeteg *** #1142 (mind)  12 sor     (cikkei)

+ - Dios-kokuszos suti (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
Hello Mindenkinek!

 Igazandibol azert ragadtam billentyut (tollat), hogy arra 
 kerjek mindenkit --termeszetesen ha a tobbiek is egyetertenek 
 velem-, amennyiben lehetseges kulonfele receptek leirasakor 
 probaljuk pontosan megadni a hozzavalo alapanyagok mennyiseget,
 valamint pontositsuk az alapanyagokat. Mire  gondolok?
 Elnezest kerek  Zsanettol es az O bizonyara kivalo 
 dios-kokuszos sutijetol, de  ezen a receptpeldan prezentalnam 
 mire gondoltam .

  Azt irja egy pohar sima liszt, kesobb egy pohar barnacukor...
  stb.
 Szoval mekkora urmerteku poharrol is van tulajdonkeppen szo??
 Hiszen  bizonyara ez nem mindegy!!
 Hogy folytassam a "poharazast" Zsanett azt irja a hozzavaloknal,
 " 1/2 pohar vaj v. margarin " Talan egyszerubb lenne azt irni
 10, 25, 50 dkg margarin v. vaj. Csak gondoljunk abba a 
 helyzetbe, hogy egy kezdo konyhatunder ott helyben kap szivbajt, 
 a fél pohar vajra v. egyebre. Mar arrol nem is beszelve, hogy  
 talan jellemzobb a kocka kiszereles.
 Zsanett irja meg a suti receptjeben " pici vaniliapor ".
 Valóban vaniliaporrol van szo, vagy vanilia cukorrol??

    Most mar abba hagyom az okoskodast,es remelem Zsanett sem 
 sertodik meg, de ez szamara is fontos lehet adott 
 sutes-fozesnel.

          Pontos receptekbol jo sutest-fozest kivanok Mindenkinek

                                     Zoltan
+ - Re: Grill (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
"Pl. hogyan erdemes a
halat, vagy paradicsomot, egyeb "kiegeszitoket"? Egy
komplett grillpartihoz varok otleteket"

Kedves Andrea!

Mindenfele zoldseget jol lehet grillezni ugy, hogy bekened vekonyan olajjal, es
 megszorod Kotanyi zoldsegfuszerrel (ez olyan henger alaku dobozban van). Igy s
zoktunk grillezni paradicsomot, paprikat, padlizsant, cukkinit, gombat, mindegy
ik isteni! 
Lehet sutni pulykamell darabkakat ananasszal, vagy aszalt szilvaval valtakozva 
nyarsra huzva. Az ananasz, ha konzerv, egy kicsit cukros, igy a grillen karamel
lizalodik, a fuszeres hussal egeszen pikans ize lesz. Kulon ananaszkarikakat de
sszertnek is suthetsz grillen.
Sok sikert hozza!  Judit

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 195.228.15.10)
+ - Re: ketszeri sutes (volt chips) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
> "A roseibni, azaz vekonyra szeletelt sultkrumpli a magyar konyhaban sem
> ismeretlen, de ez azert nem chips vekonysagu. Allitolag ugy a legfinomabb,
> ha fritozben egyszer felig megsutod, majd kiemeled, kicsit hulni hagyod, es
> utana ismet atsutod. En meg nem probaltam, de elkepzelheto hogy igy finom
> lesz."
> 
> En mindig igy csinalom, a hasabkrumplit is...
> Es tenyleg sokkal finomabb... :-)

...de nem azert, mert kozel ketszer annyi zsiradekot szivott magaba??

Martha
+ - RE: *** pofeteg *** #1142 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
* Tudnak valaki nekem otleteket adni, mit lehet csinalni
* pofeteg-gombabol?
* En csak ki szoktam rantani, de biztosan lehet mast is
* kesziteni belole...

gyoztes csapaton ne változtass; legfinomabb rántva :-)
lehet még tojással is, de úgy nem érvényesül annyira a fuszeres
íze
lehet levesbe is, de arra meg jó a bolti csiperke is
(bár már lenne...)
üdv
PL:

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS