1. |
re: Kepviselo fank (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
2. |
zsurek (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
3. |
re: Kepviselo fank (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: Kepviselo fank (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
5. |
kepviselo fank (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
|
+ - | re: Kepviselo fank (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Bori!
Sokaig kiserleteztem kulonfele kepviselofank leirasokkal, mig megtalaltam a
"mindig csodalatosan sikerul, bombabiztos, pont ilyennek kell lennie"
receptet. A lenyeg az apro kis trukkokben van, mint pl: nem nyitogatjuk a
suto ajtajat:)
Egy rud sotalan margarin (Fleischmann's) (113 gr)
3/4 cup viz (2 dl)
1 csapott evokanal cukor
csipet so
- Ezeket felforralni, levenni a tuzrol (ez fontos), es hozzaadni:
1 cup liszt (133 gr)
- Nagy erovel, gyorsan fakanallal osszekeverni, hogy kozepes allagu legyen.
- 15 percig hulni hagyni, neha megkeverni (ez is fontos)
- 4 egesz tojast egyenkent kezi habverovel belekeverni.
- A tepsit sutopapirral kibelelni, enyhen megvajazni (en spray-t
hasznalok), es attol fuggoen mekkora sutit akarsz, halmokat rakni ket
kiskanallal (vagy egy kiskanal es az ujjad segitsegevel:), egymastol
tavolra meg megnonek. En szilva nagysaguakat szoktam, es minel rendetlenebb
a teteje annal szebb a vegeredmeny.
- Meghinteni vizes kezzel 2-3x az egeszet (ez is fontos:), es 15 percig
425F-on (218C) sutni majd utana 350F-on (175C) 30 percig, mig szep
aranysarga nem lesz. Nagyon fontos: nem szabad nyitogatni a suto aljat.
Remelem sikeres lesz az ujabb probalkozas.
agibogar
|
+ - | zsurek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Jelentem elkészült a ZSUREK, a nagy mû!
Mindenkinek ízlett, még a kisebbik fiam is belenyugodott, amikor
megtudta, hogy az a ... (nem írom le mit mondott az erjedõ kvászra, mert
nem...) most a gyomrában van!
Ott vannak a tippjeim is, meg a fotók.
Üdv:
István
www.szekelyistvan.hu/
|
+ - | re: Kepviselo fank (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Bori!
A kepviselofank tesztajanak sutese tapasztalat kerdese. Ugyanis ki kell
tapasztalni a teszta suteset. Ez a dolog lenyege. Nem szabad tul forro
sutoben sutni, es nagyon _nem szabad_ a suto ajtajat nyitogatni kb. 20-25
percig. Forro sutobe szoktam rakni, viszont amikor beteszem a tesztat, akkor
(8 fokozatu gazsutom van) 2 kozatttal kisebbre veszem azonnal kb 10 percig
igy sutom, majd anelkül, hogy kinyitnam a suto ajtajat meg tovabbi 2
fokozattal lejebb veszem a langot. Szerencsere amiota be lehet latni a suto
ajtajan keresztul jol lehet latni, hogy szepen felfujodik, es azt is jol
latni, hogy aranysargara valt a szine.
Regen lehetett kapni csehszlovak gyartmanyu kapviselofank port, ami
egyszerusitette egy kicsit a teszta elkesziteset. Nem tudom manapsag
lehetne-e port venni, mert nem is nagyon kerestem. Azt hiszem ebben a porban
talan volt sutopor is, amitol hamarabb felszaladt a teszta sutes kozben, de
akkor is nagyon fontos volt, hogy kozben ne nyissa ki az ember a sutot, mert
visszaesett, es lapos lett a fank tesztaja. Persze neked Amerikaban
lenyegtelen, hogy itthon lehet-e kapni ilyen tesztaport. :)
Szeretettel J. Zsoka
|
+ - | Re: Kepviselo fank (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A nagyokosok szerint eloszor a suteskor fedo alatt kell sutni, aztan
leveszed a fedot es megforditod a fankokat, egy-kettot lehet csak
egyszerre sutni....es akkor mar nem kell fedo. Igy lesz "szalagos",
magas a fank...
Udv.
Mango
|
+ - | kepviselo fank (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Bori irta:
Olyan lapos lett, hogy nem igaz. Kettessevel kellett
osszeragasztanom. Mi lehet az oka??
A fo ok az ilyesmire hogy kinyitottad a suto ajtajat mielott
keszen volt a fank. Azt nem szabad. Persze az is lehet hogy ez
a magyar recept nem szerette az amerikai lisztet :-((
Juli
|
|