1. |
gomba (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
2. |
gesztenyemassza keszites (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
3. |
re: gomba (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: gomba (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
5. |
dieta (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
6. |
Nyers gomba (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
|
+ - | gomba (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Itt az USA-ban gyakran adnak nyers zoldsegtalat valami ontettel ragcsalnivaloke
nt. Annal gyakran resze a nyers gomba (sima sampignon). Azonkivul kisrepa, ubor
ka vagy zukkinihasa'b, zellerszar, retek, aproszemu paradicsom, nyers brokkoli
es nyers karfiol, paprikaszeletek szoktak rajta lenni. Erdekes modon a karfioln
ak es a brokkolinak is sokkal gyengebb (kevesbe intenziv) ize van nyersen. Az o
ntetet kozepre egy kis talkaba teszik a zodsegeket reszekre osztott talon kore.
En altalaban tejfelt kikeverek valami kesz uveges salataontettel, hogy surubb
legyen (dip). MAgyarokat meg szinte sose lattam zellerszarat ragcsalni, nem is
szoktam partira kirakni :). Legnyerobb a babare'pa, amit kimondottan erre term
esztenek, par centis ropogos kisre'pa. Bea
>>> 11/21/04 20:48 PM >>>
|
+ - | gesztenyemassza keszites (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kerlek segitsetek nekem, Sziciliabol irok, es itt nem lehet gesztenyemasszat
csinalni, de a felekiralysagomat odaadnam egy kis gesztenyepureert. Valaki
adjon tanacsot , hogyan lehet masszat csinalni. Meg kell fozni a
gesztenyeket ? le kell e a fozes elott venni a hejukat vagy utana? mennyi
cukrot kell hozzaadni, kell e mas osszetevo meg hozza?
segitsegeteket elore is koszonom
Edit
|
+ - | re: gomba (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Néhányan érzékenyek vagyunk a nyers gombára, gyomorbántalmakat okoz (
erős hányás ), illetve néhány fajta nyersen mérgező, de hőkezelés
hatására a toxikus anyaga elbomlik és így már fogyasztható, pl. gyűrűs
tőkegomba.
--
Csoty
|
+ - | Re: gomba (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>én a gombát is szeretem nyersen, erről viszont
>sosem olvasok, hallok; vajon én lennék az egyetlen?
>volna valami amiért ez nem szokás, vagy nem javasolt?
Kedves Via!
Nem minden gombafaj fogyaszthato nyersen, nemelyik
mergezo, masok pedig emesztesi gondokat okozhatnak.
A csiperket vagy a kenyergombat sokan eszik nyersen,
de a gyurus tuskogomba vagy a szurke tolcsergomba
csak legalabb 20 perc fozes utan eheto.
A nyari szarvasgombat is mindig nyersen reszelik
az etelekre, mert fozeskor elveszti az aromajat.
Sok embernek a nyers gomba emesztese gondot
jelent, igy nekik nem ajanlott a nyersen fogyasztas.
Pl. meg az olyan altalanosan elismert es kulonlegesen
jo gombanak tartott gomba, mint a rokagomba, okoz
sok embernek nyersen gyomorfajdalmakat.
Gabor
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: ws20-131.unine.ch)
|
+ - | dieta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sokat hallani a nyersen fogyaszt/ható/ott zöldségek egészségességéről, én
szeretem is őket. De /?/ én a gombát is szeretem nyersen, erről viszont
sosem olvasok, hallok; vajon én lennék az egyetlen? volna valami amiért ez
nem szokás, vagy nem javasolt?
Köszönettel,
Via
-------------------
Én is nyersen eszem a gombát!
Nem vagy egyedül!
Más: próbálta valaki az egyhetes káposztaleves-kúrát? mik a tapasztalatok?
Más: milyen edesítőszert javasoltok sütéshez, édességekhez, ha nem akarok többe
t cukrot enni?
|
+ - | Nyers gomba (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Via irta:
"Sokat hallani a nyersen fogyaszt/ható/ott zöldségek
egészségességéről, én
szeretem is őket. De /?/ én a gombát is szeretem nyersen, erről
viszont
sosem olvasok, hallok; vajon én lennék az egyetlen? volna valami
amiért ez
nem szokás, vagy nem javasolt?"
En gyakran teszek nyers gombat salatakba es ha fozes/sutesre
veszem akkor mindig egy kicsit tobbet szamitok, mert tisztitas
alatt nem tudok ellenallni egy parat megragcsalni. Nem tudom
hogy javasolt-e vagy sem, de elek, es azt is tudom hogy a kaloria
tartalma joforman nulla.
Juli
|
|