Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 963
Copyright (C) HIX
2001-09-29
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelõssége)
Megrendelés Lemondás
1 Muffin (mind)  13 sor     (cikkei)
2 kaposztas etelek (mind)  59 sor     (cikkei)
3 McDonaldsos pite (mind)  13 sor     (cikkei)

+ - Muffin (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
Sziasztok,

A ferjem azt kerte, hogy sussek neki muffint. Egy gondom van vele: fogalmam
sincs, hogy kell. Meg arrol sem, hogy milyen eszkoz kellenek hozza. Ugy
emlekszem, mintha lattam volna az IKEA-ban muffin sutot (ha az volt
egyaltalan). Egy sutoformaban kb. 12-16 kerek melyedes volt. Szoval
szeretnek kerni kiprobalt muffinreceptet "szajbaragos" modon, hogy elsore
sikeruljon. :-)

--
Udv, Zsuzsi
http://letoltes.lap.hu   http://internetbiztonsag.lap.hu
http://csevegoprogram.lap.hu
+ - kaposztas etelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
Sziasztok, egészségetekre!

Rakott káposztás hal

50 dkg bármilyen, de szálka nélküli halfilé, 70 dkg savanyú káposzta, 3 
dl tejföl, 2 savanyú alma, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg paradicsom, 2 
nagy fej vöröshagyma, 2-3 evõkanál liszt, só és õrölt fekete bors ízlés 
szerint
A halfilét vékony szeletekre vágom és besózom. A füstölt szalonnát 
nagyon apróra darabolom, zsírját kisütöm, és a fele mennyiségû 
szalonnazsíron megfonnyasztom a megtisztított, felkarikázott 
vöröshagymát, majd a kicsavart savanyú káposztát (ha túl savanyú, 
átmosom) is rátéve, fedõ alatt megpárolom. Tûzálló tálba terítem a 
párolt hagymás káposzta felét, erre rákarikázom a megmosott, 
kicsumázott, de héjas almát, majd beborítom a maradék káposztával. A 
halcsíkokat lisztbe mártom, és a maradék szalonnazsíron hirtelen, erõs 
lángon lepirítom mindkét oldalát. A káposztára ráteszem sorban, egymás 
mellé az átsütött halat, beborítom a meghámozott és felkarikázott 
paradicsommal, majd sóval, borssal fûszerezett tejföllel lelocsolom. 
Forró sütõben 30 percig sütöm közepes lángon.

Elszászi húsos káposzta

40 dkg sovány, csont nélküli sertéstarja, 80 dkg savanyú káposzta, 10 
dkg húsos füstölt szalonna, 10 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 1 pár 
virsli, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz 
fehérbor, 1 húsleveskocka, 2 evõkanál olaj, só és õrölt fekete bors 
ízlés szerint
Lapos, nagy kuktába teszem a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát. 
Erre fektetem a megsózott, megborsozott és zúzott fokhagymával bekent 
hússzeleteket. Beborítom a megtisztított és vékony karikákra vágott 
vöröshagymával, majd sorban, egyenletesen ráhalmozom a sonkakockákkal 
elkevert savanyú káposztát. Tetejére teszem a karikákra vágott virslit. 
Az egészet leöntöm a bor, 2,5 dl víz, az olaj és a szétmorzsolt 
húsleveskocka keverékével. A kuktát lezárom és az ételt felforralom. 30 
percig fõzöm kis lángon, majd a lángot eloltva alatt, 5 percig hagyom 
zárva a kuktát. Tálaláskor a tetejérõl leveszem a virslit és a 
káposztát, beteszem egy mélyebb, fõzelékestálba, majd szépen egymás 
mellé ráhelyezem a párolt hússzeleteket.

Szabolcsi káposztás hurka

1-1 szál véres és májas hurka (50-60 dkg), 4 savanyú alma, 70 dkg 
savanyú káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 0,5 dl borecet, 1 evõkanál 
kristálycukor, 2 evõkanál olaj, késhegynyi törött szegfûszeg, õrölt 
fekete bors és só ízlés szerint
A hurkát alufóliába csomagolom és elõmelegített forró sütõben vagy 
grillsütõben közepes lángon 15 percig sütöm, majd néhány percnyi 
várakozás után felnégyelem. Közben a felhevített olajon üvegesre 
futtatom a megtisztított és apróra vagdalt vöröshagymát, és ráteszem a 
savanyú káposztát. Kevés sóval, õrölt fekete borssal, cukorral 
fûszerezem, és fedõ alatt, saját levében félpuhára párolom. Tûzálló 
tálba terítem, elhelyezem rajta a sült hurkadarabokat, és betakarom a 
meghámozott, negyedekbe vágott almával. Rászórom a szegfûszeget, a 
csipetnyi sót és a csipetnyi cukrot, rálocsolom a 0,5 dl vízzel elkevert 
borecetet, és addig sütöm az elõmelegített forró sütõben, amíg csak meg 
nem pirul a teteje. Különlegesen finom ízek "sülnek" ki belõle!

Ottilia
+ - McDonaldsos pite (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
Sziasztok, szia CilaPower!

Csak tippelni tudnek - pl. mirelit leveles tesztabol kellene kiprobalni... 
Felengedes utan 2-3 mm-es vastagsagra kinyujtod a tesztat, es tetszoleges
nagysagu teglalapokat vagsz belole. A toltelek lehet alma (fahejjal,
cukorral izesitve), vagy surubb gyumolcslekvar. Taska formajura
osszehajtogatod, jol osszenyomkodod (esetleg tojasfeherjevel "odaragasztod"
a szelet) es forro olajban kisutod. 
Ismetlem, csak otlet, felelossegvallalas nelkul. :-) 


sziasztok,
zita

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS