1. |
re: habaras (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
2. |
re: MacDonald's csirkeszarny (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
3. |
szarvas (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
4. |
Diabetikus fank (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
5. |
angol gondok (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
6. |
re: habaras (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
|
+ - | re: habaras (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Halas köszönet, kedves Zita, a gyors valaszert!
A habart krumpli az egy leves fele etel. Melegen is jo, de fökent hidegen
pompas,
forro, kanikulas napokon (ami itt Svedorszagban is elöfordul öt-hatszor
evente).
udv,
Jenö
> skrev lörd 5 febr 2005
>Rantas: forro zsiradekban/olajban elkevert (esetleg lepiritott) liszt, majd
>felengeded vizzel, es belekevered a fovo etelbe.
>Habaras: lisztet vagy etkezesi kemenyitot elkeversz (hidegen) vizzel, v.
>tejjel/tejfollel, es belekevered a fovo etelbe.
>--habart krumpli
>Nem hallottam meg rola. Hogy nezett ki? Fozelekfele volt, vagy hogyan
>kepzeljem el?
>udv,
>Zita
|
+ - | re: MacDonald's csirkeszarny (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado :
>tudja-e valaki ,hogyan
>keszitik elo MacDonaldnal a sult csirkeszarnyat?
>Belul nagyon puha , kivul pedig ropogo.
Kedves Niki,
ezek a gyorsettermi etelek es fuszereik meg az atlagosnal is tobb
adalekanyagot, es "titkos" osszetevot tartalmaznak. Ezert nem lehet otthon
ugyanolyat eloallitani.
Javaslom egyebkent a http://www. topsecretrecipes.com weboldalt, de most
nincs idom leellenorizni, hogy a keresett recept ott van-e.
udv,
Zita
|
+ - | szarvas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Vettem szarvashust, az van rairva, hogy Hirsch Rücken, allitolag ez egy
nagyon jo resze, a szakacs azt mondta-ugyanis a Becsi Erdoben vettem egy
etteremben, ott lottek a parajat-:-))))- suthetem ki steaknek is,
bepacolhatom, csinalhatom ahogy akarom:-))))
vadban nem nagyon vagyok jaratos, megirna valaki, mit is kene csinalni
ebbol, es hogyan? az biztos, nem porkoltet, mert ez annal sokkal jobb resz,
ha a szakacs szerint ki is lehet sutni.
A masik problemam, hogy 2 kilo fagyasztva, allitolag a vadat fel lehet
engedni, majd ujra lefagyasztani, de kerdes, hogy ez igaz-e. ha nem, akkor
meg vegyek valami fureszt, es azzal vagjam fel? vagy hivjak masik 5 vendeget
megenni?:-))))
koszi
vica
|
+ - | Diabetikus fank (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Tisztelettel, tudja-e valaki, miből és hogyan lehet előállítani
farsangi (szalagos) fánkot cukorbeteg számára is fogyasztható módon?
Magánban is legyetek kedvesek.
Láng Attila D., író (http://lattilad.org)
>Húsevő denevér – útmutató a spam elleni védekezéshez a The Batban
BUGYI = A bánat elűzése.
A segítségedet kérjük: http://lattilad.org/segits.php
|
+ - | angol gondok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kérdezem (az angol nyelvterületen élőket és persze mindenkit, aki érti,
tudja), hogy mi az a Pandan levél? Így találtam receptben:
some Pandan leaves (for soup and rice)
Később:
Cook chicken in water with Pandan leaves and salt (to taste).
Még később:
Pour in chicken stock, add cinnamon, cloves, Pandan leaves and cook (in a rice
cooker) as usual.
Egyébként ez a honlapomon levő Maláj receptkönyv Chicken rice című étele.
És elkészült, kikerült a Bigos, a lengyel "székelykáposzta" receptje.
Ezt amerikai receptoldalon szereztem.
Mire gondol egy amerikai háziasszony, amikor ezt olvassa: Pre-heat oven to 325.
Bake for 2 1/2 hours.
Ha ezt megteszem Celsiussal, akkor a födő belefolyik a kajába, ami addigra már
koksz!
Szóval ez a F a sütő maximumát jelenti?
Üdv: István
www.szekelyistvan.hu
|
+ - | re: habaras (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Jenő,
Nem tudom, mire gondolsz, de mi a krumplifőzeléket két módon is
készítjük: rántva, és majorannásan, habarva. De nem hiszem, hogy erre
gondoltál.
Viszont az anyósomtól tanultam egy finom ételt, ez könnyen lehet az
amire gondolsz, csak mi _lucskos krumplinak_ hívjuk, és gyakran
készítjük. Pofon egyszerű, íme:
Készíts egy paprikáskrumplit és azt habard be, ennyi.
Ezt mi főleg újkrumpliból készítjük, és elengedhetetlen eleme a friss
paprika és paradicsom, ami friss ízt ad az ételnek. De csak egy-két
darab, nehogy lecsós krumpli legyen.
Csodálkozni fogsz, ez: az ötvenes és hatvanas években ünnepi kaja volt
(szegényéknél), mert jól helyettesíti a paprikás csirkét, és csirke sem
kell bele...
üdv: István
www.szekelyistvan.hu
|
|