Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1955
Copyright (C) HIX
2005-02-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: habaras (mind)  23 sor     (cikkei)
2 re: MacDonald's csirkeszarny (mind)  14 sor     (cikkei)
3 szarvas (mind)  16 sor     (cikkei)
4 Diabetikus fank (mind)  8 sor     (cikkei)
5 angol gondok (mind)  21 sor     (cikkei)
6 re: habaras (mind)  18 sor     (cikkei)

+ - re: habaras (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Halas köszönet, kedves Zita, a gyors valaszert!

A habart krumpli az egy leves fele etel. Melegen is jo, de fökent hidegen 
pompas,
forro, kanikulas napokon (ami itt Svedorszagban is elöfordul öt-hatszor 
evente).

udv,
Jenö

> skrev lörd 5 febr 2005

 >Rantas: forro zsiradekban/olajban elkevert (esetleg lepiritott) liszt, majd
 >felengeded vizzel, es belekevered a fovo etelbe.
 >Habaras: lisztet vagy etkezesi kemenyitot elkeversz (hidegen) vizzel, v.
 >tejjel/tejfollel, es belekevered a fovo etelbe.

 >--habart krumpli
 >Nem hallottam meg rola. Hogy nezett ki? Fozelekfele volt, vagy hogyan
 >kepzeljem el?

 >udv,
 >Zita
+ - re: MacDonald's csirkeszarny (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado : 
>tudja-e valaki ,hogyan
>keszitik elo MacDonaldnal a sult csirkeszarnyat?
>Belul nagyon puha , kivul pedig ropogo.

Kedves Niki,
ezek a gyorsettermi etelek es fuszereik meg az atlagosnal is tobb
adalekanyagot, es "titkos" osszetevot tartalmaznak. Ezert nem lehet otthon
ugyanolyat eloallitani.
Javaslom egyebkent a http://www. topsecretrecipes.com weboldalt, de most
nincs idom leellenorizni, hogy a keresett recept ott van-e. 

udv,
Zita
+ - szarvas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Vettem szarvashust, az van rairva, hogy Hirsch Rücken, allitolag ez egy
nagyon jo resze, a szakacs azt mondta-ugyanis a Becsi Erdoben vettem egy
etteremben, ott lottek a parajat-:-))))-  suthetem ki steaknek is,
bepacolhatom, csinalhatom ahogy akarom:-))))

vadban nem nagyon vagyok jaratos, megirna valaki, mit is kene csinalni
ebbol, es hogyan?  az biztos, nem porkoltet, mert ez annal sokkal jobb resz,
ha a szakacs szerint ki is lehet sutni.

A masik problemam, hogy 2 kilo fagyasztva, allitolag a vadat fel lehet
engedni, majd ujra lefagyasztani, de kerdes, hogy ez igaz-e. ha nem, akkor
meg vegyek valami fureszt, es azzal vagjam fel? vagy hivjak masik 5 vendeget
megenni?:-))))

koszi
vica
+ - Diabetikus fank (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tisztelettel, tudja-e valaki, miből és hogyan lehet előállítani
farsangi (szalagos) fánkot cukorbeteg számára is fogyasztható módon?
  Magánban is legyetek kedvesek.

Láng Attila D., író (http://lattilad.org)
>Húsevő denevér – útmutató a spam elleni védekezéshez a The Batban
BUGYI = A bánat elűzése.
A segítségedet kérjük: http://lattilad.org/segits.php
+ - angol gondok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kérdezem (az angol nyelvterületen élőket és persze mindenkit, aki érti, 
tudja), hogy mi az a Pandan levél? Így találtam receptben:

some Pandan leaves (for soup and rice)
Később:
Cook chicken in water with Pandan leaves and salt (to taste). 
Még később:
Pour in chicken stock, add cinnamon, cloves, Pandan leaves and cook (in a rice 
cooker) as usual.
Egyébként ez a honlapomon levő Maláj receptkönyv Chicken rice című étele.

És elkészült, kikerült a Bigos, a lengyel "székelykáposzta" receptje.
Ezt amerikai receptoldalon szereztem.
Mire gondol egy amerikai háziasszony, amikor ezt olvassa: Pre-heat oven to 325.
 Bake for 2 1/2 hours.
Ha ezt megteszem Celsiussal, akkor a födő belefolyik a kajába, ami addigra már 
koksz!
Szóval ez a F a sütő maximumát jelenti?

Üdv: István
www.szekelyistvan.hu
+ - re: habaras (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Jenő,

Nem tudom, mire gondolsz, de mi a krumplifőzeléket két módon is 
készítjük: rántva, és majorannásan, habarva. De nem hiszem, hogy erre 
gondoltál.
Viszont az anyósomtól tanultam egy finom ételt, ez könnyen lehet az 
amire gondolsz, csak mi _lucskos krumplinak_ hívjuk, és gyakran 
készítjük. Pofon egyszerű,  íme:
Készíts egy paprikáskrumplit és azt habard be, ennyi.
Ezt mi főleg újkrumpliból készítjük, és elengedhetetlen eleme a friss 
paprika és paradicsom, ami friss ízt ad az ételnek. De csak egy-két 
darab, nehogy lecsós krumpli legyen.
Csodálkozni fogsz, ez: az ötvenes és hatvanas években ünnepi kaja volt 
(szegényéknél), mert jól helyettesíti a paprikás csirkét, és csirke sem 
kell bele...

üdv: István
www.szekelyistvan.hu

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS