1. |
Re: *** HIX KONYHA *** #1099 (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: goffri (fwd) (mind) |
131 sor |
(cikkei) |
3. |
Empanada (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
4. |
almatorta (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
5. |
gofri (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
6. |
REC: gofri (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #1099 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kata!
> Van meg egy par, esetleg maganba elkuldhetem ha kered.
elkuldened nekem is?
Cserebe adhatok muffinrecepteket. OK?
Maria
|
+ - | Re: goffri (fwd) (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Jo etvagyat!
Martha
A keresom ide vezetett:
* * * * * * *
To:
Subject: Re: konyha: krumplis goffri REC + otlet
From: Zechmeiszter Aniko >
Date: Wed, 31 Oct 2001 11:05:55 +0100 (CET)
Reply-To: konyha
Sender:
---
Sziasztok
Nekem is van nehany goffri receptem ide irom oket.
A mezes a kedvenc, meg masnap is nagyon finom.
Bocs az ekezetekert, de masoltam.
Mézes Goffri
Hozzávalók:
25 dkg liszt
4 tojás
10 dkg cukor
17 dkg akácméz
17 dkg margarin
50 dkg túró
2 dl tejszín
3-4 evökanál tej
30 dkg gyümölcs
1 teáskanál sütöpor
1 teáskanál citromlé
néhánycsepp vanília aroma
néhánycsepp rum aroma
csipetnyi só
A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a
tojásokat és az aromákat.
A lisztet összevegyítjük a sütöporral, sóval és a krémbe
szitáljuk. Belekeverjük a tejet is.
Az átpasszírozott túrót kikeverjük a cukorral és a
citromlével. Belevegyítjük a keményhabbá vert tejszint és
óvatosan beleforgatjuk a megmosott gyümölcsöket.
Csokis Goffri
Hozzávalók:
13 dkg liszt
2 tojás
3 dkg cukor
1,2 dl tej
3,5 dl tejszín
6 dkg margarin
20 dkg csokoládé
1 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó tejszínhab keményítö
1/2 teáskanál sütöpor
porcukor
csokoládé lapocskák
A darabokra tördelt csokoládét a tejszínben állandó keverés
mellett felolvasztjuk. Éjjelre a hűtöben tartjuk.
Puha margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra
keverjük majd egyenként beleütjük a tojásokat.
A sütöporral összekevert lisztet a krémbe szitáljuk és
hozzáadjuk a tejet.
A csokoládés tejszint keményhabbá verjük és beleszitáljuk a
habkeményítöt.
Húsos Goffri
Hozzávalók:
25 dkg darált hús
50 dkg burgonya
5 dkg liszt
2 tojás
1 közepes fej hagyma
2 közepes fej foghagyma
3 paradicsom
só
örölt bors
pirospaprika
A burgonyát 1 fej vöröshagymával lereszeljük, hozzáadjuk a
tojást és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk.
A foghagymát apróra vágjuk , összekeverjük a darált hússal,
tojássárgájával és fűszerezzük.
Krumplis Goffri
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
10 dkg liszt
3 tojás
7 dkg margarin
25 dkg túró
2 dl tejföl
3 paradicsom
1 fej saláta
1 evökanál ecet
1 evökanál paradicsom püré
2 evökanál olaj
csipetnyi cukor
só
örölt bors
pirospaprika
bazsalikom levél
A héjában fött burgonyát meghámozzuk és áttörjük. A
margarint habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a túrót,
majd a lisztet végül a burgonya pürét. Sóval ízesítjük. A
goffri sütöre bazsalikom levelet fektetünk.
A tejfölben kikeverjük a paradicsompürét, majd sóval,
borssal, pirospaprikával és cukorral ízesítjük. A
paradicsomot apróra vágjuk a salátát lecsöpögtetjük. A
salátát ecetes lébe tesszük.
|
+ - | Empanada (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok
Ha valaki tukna nekem kuldeni egy - remelem jol irom - EMPANADA receptet,
nagyon halas lennek!
Koszi: Eva
|
+ - | almatorta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Emilia!
A het vegen en is szeretnem megsutni az almatortat. De egy dolog nem
vilagos. Miert nem egyszeruen egy 26 cm-es atmeroju tortaformaba ontod a
tesztat? Miert teszed ra a karikat egy sutopapirra, azt meg bele
tepsibe? Bocsi, ha hulyeseget kerdezek.
Valaszodat elore is koszi
Szilvi
|
+ - | gofri (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Kata!
Ezt a gofritesztat csak a gofrisutoben lehet megsutni, vagy hagyomanyos
palacsintasutoben is?Mennyire suru ez a teszta?
En is regota szeretnem mar kiprobalni, de nincs gofrisutom, es csak ak
kiprobalas kedveert nem akarok venni egyet.
A valaszt koszi
Szilvi
|
+ - | REC: gofri (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Normal waffel
25 dkg margarint/vajat habosra keverunk 25 dkg cukorral, 6 tojas
sargajaval. Majd hozzaadunk 2 csomag vanilias cukrot, 50 dkg lisztet
/melyben elkevertunk 1 kaveskanal sutoport/, fel liter tejet, vegul a
6 tojas habjat. Izesithetjuk egy kis citromlevel.
Svab finom waffel
125 g margarin/vaj, 30 g cukor, habosra keverjuk, hozzaadunk 100 g
lisztet, 4 tojast, 1 csomag vanilias cukrot es 4 evokanal tejfolt.
Holland lagy fahejas waffel
20 dkg margarin/vaj, 25 dkg liszt, 3 tojas, 1 csipet so, fahej, es
cukor izles szerint.
Cintia
|
|