Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1100
Copyright (C) HIX
2002-03-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** HIX KONYHA *** #1099 (mind)  9 sor     (cikkei)
2 Re: goffri (fwd) (mind)  131 sor     (cikkei)
3 Empanada (mind)  6 sor     (cikkei)
4 almatorta (mind)  8 sor     (cikkei)
5 gofri (mind)  8 sor     (cikkei)
6 REC: gofri (mind)  20 sor     (cikkei)

+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1099 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kata! 

> Van meg egy par, esetleg maganba elkuldhetem ha kered.

elkuldened nekem is?
Cserebe adhatok muffinrecepteket. OK?

Maria

+ - Re: goffri (fwd) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Jo etvagyat!  

Martha

A keresom ide vezetett:

*	*	*	*	*	*	*	
To:  
Subject: Re: konyha: krumplis goffri REC + otlet 
From: Zechmeiszter Aniko > 
Date: Wed, 31 Oct 2001 11:05:55 +0100 (CET) 
Reply-To: konyha 
Sender:  

---
Sziasztok

Nekem is van nehany goffri receptem ide irom oket.
A mezes a kedvenc, meg masnap is nagyon finom.

Bocs az ekezetekert, de masoltam.

Mézes Goffri

Hozzávalók:

25 dkg liszt
4 tojás
10 dkg cukor
17 dkg akácméz
17 dkg margarin
50 dkg túró
2 dl tejszín
3-4 evökanál tej
30 dkg gyümölcs
1 teáskanál sütöpor
1 teáskanál citromlé
néhánycsepp vanília aroma
néhánycsepp rum aroma
csipetnyi só



A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a 
tojásokat és az aromákat.
A lisztet összevegyítjük a sütöporral, sóval és a krémbe 
szitáljuk. Belekeverjük a tejet is.

Az átpasszírozott túrót kikeverjük a cukorral és a 
citromlével. Belevegyítjük a keményhabbá vert tejszint és 
óvatosan beleforgatjuk a megmosott gyümölcsöket.


Csokis Goffri

Hozzávalók:

13 dkg liszt
2 tojás
3 dkg cukor
1,2 dl tej
3,5 dl tejszín
6 dkg margarin
20 dkg csokoládé
1 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó tejszínhab keményítö
1/2 teáskanál sütöpor
porcukor
csokoládé lapocskák


A darabokra tördelt csokoládét a tejszínben állandó keverés 
mellett felolvasztjuk. Éjjelre a hűtöben tartjuk.
Puha margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra 
keverjük majd egyenként beleütjük a tojásokat. 
A sütöporral összekevert lisztet a krémbe szitáljuk és 
hozzáadjuk a tejet.
A csokoládés tejszint keményhabbá verjük és beleszitáljuk a 
habkeményítöt.

Húsos Goffri

Hozzávalók:

25 dkg darált hús
50 dkg burgonya
5 dkg liszt
2 tojás
1 közepes fej hagyma
2 közepes fej foghagyma
3 paradicsom
só
örölt bors
pirospaprika

 A burgonyát 1 fej vöröshagymával lereszeljük, hozzáadjuk a 
tojást és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk.

A foghagymát apróra vágjuk , összekeverjük a darált hússal, 
tojássárgájával és fűszerezzük.

Krumplis Goffri

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
10 dkg liszt
3 tojás
7 dkg margarin
25 dkg túró
2 dl tejföl
3 paradicsom
1 fej saláta
1 evökanál ecet
1 evökanál paradicsom püré
2 evökanál olaj
csipetnyi cukor
só
örölt bors
pirospaprika
bazsalikom levél


A héjában fött burgonyát meghámozzuk és áttörjük. A 
margarint habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a túrót, 
majd a lisztet végül a burgonya pürét. Sóval ízesítjük. A 
goffri sütöre bazsalikom levelet fektetünk.

A tejfölben kikeverjük a paradicsompürét, majd sóval, 
borssal, pirospaprikával és cukorral ízesítjük. A 
paradicsomot apróra vágjuk a salátát lecsöpögtetjük. A 
salátát ecetes lébe tesszük.
+ - Empanada (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok

Ha valaki tukna nekem kuldeni egy - remelem jol irom - EMPANADA receptet,
nagyon halas lennek!

Koszi: Eva
+ - almatorta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Emilia!

A het vegen en is szeretnem megsutni az almatortat. De egy dolog nem
vilagos. Miert nem egyszeruen egy 26 cm-es atmeroju tortaformaba ontod a
tesztat? Miert teszed ra a karikat egy sutopapirra, azt meg bele
tepsibe? Bocsi, ha hulyeseget kerdezek.
Valaszodat elore is koszi
Szilvi
+ - gofri (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Kata!

Ezt a gofritesztat csak a gofrisutoben lehet megsutni, vagy hagyomanyos
palacsintasutoben is?Mennyire suru ez a teszta?
En is regota szeretnem mar kiprobalni, de  nincs gofrisutom, es csak ak
kiprobalas kedveert nem akarok venni egyet.
A valaszt koszi
Szilvi
+ - REC: gofri (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Normal waffel

25  dkg  margarint/vajat  habosra  keverunk  25  dkg cukorral, 6 tojas
sargajaval.  Majd  hozzaadunk 2 csomag vanilias cukrot, 50 dkg lisztet
/melyben  elkevertunk 1 kaveskanal sutoport/, fel liter tejet, vegul a
6 tojas habjat. Izesithetjuk egy kis citromlevel.


Svab finom waffel

125  g  margarin/vaj,  30  g cukor, habosra keverjuk, hozzaadunk 100 g
lisztet, 4 tojast, 1 csomag vanilias cukrot es 4 evokanal tejfolt.

Holland lagy fahejas waffel

20  dkg  margarin/vaj,  25  dkg liszt, 3 tojas, 1 csipet so, fahej, es
cukor izles szerint.


Cintia

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS